נגינה בשבת בכלי שלא צריך תיקון

כבוד הרב שלום,
ידוע לי שאסור לנגן בשבת משום שעלול לכוון הכלי אבל מה הדין לגבי כלי שלא מכוונים אותו כמו חלילית למשל?
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

האיסור נאמר לא רק לגבי כלי שצריך כיוון אלא זוהי גזירה כללית בכל כלי הנגינה שמא יבוא ליצור ולתקן כלישיר אחרים, מטעם זה גם אסרו מחיאת כף כפי שרגילים לעשותה בחול, או הכאה על הדלת בטבעת הקבועה בה כפי שמצוי היה בבתים הישנים, או בקולן של חזנים שאף הוא אין כל תיקון, ואפילו ריקוד אסור בשבת.

מקורות:

ראה שו"ע או"ח סי' שלח סעי' א ובמשנה ברורה שם ס"ק א, ד.