עוזרת בית ששברה מנורת קריסטל בשגגה

שלום וברכה
כעוזרת בית שברתי בשגגה ובלי שראיתי מנורת קריסטל יקרה שעמדה מאחורי כורסה שהזזתי וכשהתכופפתי להזיז את הכורסה היא פגעה ושברה את המנורה.
האם אני חייבת לשלם את הנזק?
יש לציין, שלא לקחתי תשלום על יום העבודה שבו קרה המקרה.
תודה רבה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אני מניח שהמנורה הייתה במקום שלא מקובל להניח אותה, אם כן, את פטורה מלשלם את הנזק.

אם המנורה הייתה במקום ראוי, אלא שבאשמתך לא בדקת ולא ראית, מעיקר הדין את חייבת לשלם. אבל, יש מצווה לבעלי המנורה לנהוג איתך לפנים משורת הדין ולוותר לך.

מקורות:

אדם אינו חייב על נזק חפץ שמונח במקום שהוא לא אמור להסתכל, בדומה לכד שהונח ברשות הרבים. עיין שו"ע חו"מ סי' תיב סעיף א. אף שומר פטור על דבר מוסתר וכמו בחיטים וחיפן שעורים. עיין שם סי' תיח סעיף טו.

לעניין לפנים משורת הדין עיין טור חו"מ סי' דש לעניין סבל ששבר חבית. דעת הגר"מ שפרן שליט"א שבכל מקרה שהשכר מועט לעומת גובה הנזק, יש לנהוג לפנים משורת הדין.