הסכים לשכור דירה בשכירות משנה ולא הסתדר עם המשכיר

שוכר שדיבר עם שוכר אחר שיחליף אותו לזמן שנשאר ולא קיבל תשובה ברורה אלא נאמר לו שלא נראה שתהיה בעיה לגבי התאריך. והשוכר הראשון סגר חוזה במקום אחר. לאחר מכן המשכיר והשוכר השני לא הגיעו לעמק השווה והמשכיר סירב להשכיר לשוכר השני ועכשיו השוכר הראשון תובע מהשוכר השני שישלם לו את ההפסד. מה הדין?
הערה חשובה המשכיר הוא זה שלא רוצה את השוכר השני משום שהתווכח איתו והוא רוצה רק שוכר שלא מתווכח על כלום.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אינני רואה שום עילה לתבוע את השוכר השני. הוא לא נתן מראש תשובה ברורה ומעולם לא התחייב לשכור את הדירה. גם אם הוא היה מתחייב, הרי המשכיר לא רוצה אותו. וכי הוא אסור לו להתווכח עם המשכיר.