תשלום מיותר באוטובוס בגלל טעות הנהג

עליתי היום באוטובוס שיורד לעיר שילמתי לנהג והוא אמר לאן אתה עולה אמרתי לו לעיר ומקדימה היה אוטובוס נוסף שהמסלול שלו יותר מהיר אז שילמתי לו והוא אמר תירד מהאוטובוס ותגיע יותר מהר כי אני לא מגיע ליעד שבקשת לאחר התשלום אמרתי את היעד טוב אז עליתי באוטובוס השני והנהג באוטובוס השני אמר לי הכרטיס ששלמת לאוטובוס הקודם לא תופס באוטובוס שלי זה רק לאותו קו . מה אני עושה במקרה כזה הנהג הקודם כבר נסע? בסך הכל זה 2.5 שקל אבל עדיין פעם הבאה לפי דעתי צריך לסמוך על דעתי ולעמוד עלייה גם עם לא נראה לי שאני בהחלט צודק כי סתם שילמתי לנהג באוטובוס הבא עוד 2.5 שקלים והקודם עשה טעות. האם לסלוח לו על טעות כזאת להגיד לתחנת אוטובוס את האוטובוס שלו?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

תסלח לנהג על הטעות.

נראה לי שכוונתו הייתה לטובה. לפעמים מתוך לחץ לא שמים לב ליעד שהנוסע אמר וגובים ממנו תשלום. הנהג היה יכול לבטל את התשלום לפני שאתה יורד מהאוטובוס, אבל במקרה זה היית יכול להפסיד בינתיים את האוטובוס.

אתה יכול לנסות לבקש מהחברה את הכסף בחזרה, אבל אין סיכוי גדול שיאמינו לך וחבל לבזבז את הזמן עבור סיכוי קטן לקבל 2.5 ש"ח.