קדושא דסדרא במוצאי שבת

בס"ד
מי שסיים תפילת שמונה עשרה במוצ"ש ובאותו זמן הגיע שליח הצבור לקדושא דסדרא;
האםיאמר קדושה דסדרא עד תומה עם הצבור ואח"כ יאמר שובה ה', למנהג הספרדים, או ויהי נעם, למנהג האשכנזים וכן יושב בסתר עליון,
או יאמר כסדר ולא יענה עם הצבור?

תשובה:

שלום רב

בדרך כלל יש לומר קדושה דסדרא כל הציבור יחד, אולם לגבי מוצאי שבת נקט בס' פסקי תשובות סי' רצה, שכיון שטעם אמירה זו במוצאי שבת אינו משום קדושא דסדרא שכלל לא נתקנה בתפילת ערבית אלא ללוות את הרשעים לגהנום, אין ענין לומר זאת כולם יחד, ואדרבה יש ענין לומר זאת לאט לאט ובמתון, כדי לדחות את כניסתם לגהנום ככל שניתן. עיי"ש. על פי זה כתב שם מכמה פוסקים שהנדון האם לעמוד בקדושא דסדרא או לשבת אינו קיים במוצאי שבת, ואיך שירצה יעשה