מלאכת טוחן בחיתוך גזר לרצועות דקות

ראיתי – בענין מלאכת טוחן בשבת – שיש מחלוקת פוסקים לענין לחתוך דבר מה לרצועות שאינם דקים אלא ברוחב ולא באורך (ראיתי בספר ארחות שבת דף ריז כמה שיטות בזה). מה ההנהגה ישרה בזה – להחמיר או להקל? ועוד מאי דעתך – את"ל שיש להחמיר – כיון שמעיקר הדין מותר לחתוך דק דק סמוך לסעודה ורק מתורת חשש (של הב"י) אין לחתוך דק דק כל כך, אם אפשר להקל ברצעות דקות סמוך לסעודה?

תשובה:

שלום רב

ודאי ראוי להחמיר, שכן הגרי"ש אלישיב מבסס את שיטתו על דברי רש"י בשבת עד ב, אולם שים לב שמדובר ברצועות דקות מאוד, כמו שעושים לסלט גזר דק, ובלאו הכי כמעט מן הנמנע לעשות זאת בסכין, ובכלי המיועד לכך בין כך ראוי להחמיר משום עובדין דחול, בפרט כאשר יש בו אופציות של חיתוך דק ממש. ראה הרבה תשובות באתר לגבי שימוש בסלייסר בשבת.

בהצלחה