מליחת ירקות בשבת

שלום לכבוד הרב!
רציתי לשאול מה דעת השו"ע בסימן שכא סע' ג' בעניין מליחת א' עד ג' חתיכות צנון? הרי אסר למלוח רק ד' או ה' ובכל זאת סיים שם דבריו " אלא מטבל כל אחת לבדה ואוכלה.. האם אינו מתיר למלוח א' עד ג' חתיכות? הרי ברישא משמע בפשטות שאיסור המליחה זה רק מ ד' ומעלה.. אם כן מדוע כתב "אלא מטבל" שמשמע שרק באופן זה שרי? תודה..

תשובה:

שלום רב

השו"ע נמשך בזה אחר לשון רש"י בשבת קח ב שכך כתב, ואכן הב"ח בסי' שכא עמד על דיוק זה וסבר לחלק בענין זה בין שנים ליותר וכו' עיי"ש, אולם הט"ז ס"ק א דחה דבריו בתוקף וסבר שהלשון אינו בדוקא ולעולם אין להתיר אלא באחד כסיום לשון השו"ע וכן הכרעת כל הפוסקים.

יום נעים.