טקס הענקת תארים – חוקות העמים

שלום כבוד הרב.
ב”ה סיימתי תואר.
בימים הקרובים יתקיים כנס.
ובכנס הסטודנטים שסיימו ילבשו מעין גלימה שחורה עם כובע.
האם מותר לפי ההלכה ללבוש דבר שכזה?

תשובה:

שלום רב
מדוע לא? האם יש בזה חשש שעטנז?
ברכות הצלחה לרגל קבלת התואר!

שאלה חוזרת: משום בחוקותיהם לא תלכו? הגלימה והכובע הזה מקורם באנשי הכנסייה הקתולית, שהיו רוכשים השכלה היו לובשים חליפה כזאת.

ועכשיו יהיה מותר?

תשובה:

שלום רב

בטור ובית יוסף בסי' קעח מבואר שרק כאשר רוצים להדמות לגוי הדבר אסור, אבל אם עושים זאת לכבוד ולתפארת וכל שכן כאשר יש בכך צורך – כמו לבוש המיוחד לרופא , מותר. כיום אין לכך כל קשר עם האמונה הנוצרית הדבר נעשה לכבוד האירוע. וראה עוד בס' בין ישראל לעמים עמ' יג. וראה עוד דרכי תשובה שם ס"ק ו-ז.