מדוע אוכלים ביצים וחלב ולא חוששים לטריפות

האם מותר לאכול ביצים מבלי לחשוש שהתרנגולת טרף או נבלה ?

תשובה:

שלום רב

אכן לגבי ביצי תרנגולת או חלב פרה, סומכים על כך שרוב הבהמות כשרות, כיון שהוא דבר שלא ניתן לבררו…

מקורות:

מקור הדברים בגמרא בחולין יא א. שאלה מענינת בענין זה העלה בשו"ת משנה הלכות חט"ז סי' קלד, בזמנינו שלא שותים מחלב פרה מסוימת כזו או אחרת, אלא חולבים רפת שלימה ומערבים את כל החלב יחד, שאף אם רוב הבמות כשרות, לכאורה כאן שיש חלב ממאות פרות ודאי יש בהם כאלו הטריפות, ומסתבר שאין בזה ביטול בשישים, ואם כן לא שייך להתיר מחמת הרוב הנ"ל. וראה שם שהביא כמה תשובות בענין, על פי הסוברים שכאשר יש רוב האיסור נהפך להיתר, ועוד העלה צד שכיון שהתורה התירה חלב פרה בהכרח מונח בזה שלא צריך לחשוש לטריפות וכו'… עיי"ש באורך.

הצטרף לדיון

תגובה 1