אמונה

לפני כמה זמן אני קיבלתי מכה חזקה ואיבדתי את ההכרה ומתי שאני איבדתי את ההכרה אני לא הרגשתי כלום וגם לא שאני נמצא בעולם אחר.
איך יתכן שלאנשים אחרים שמתים מוות קליני הם רואים עולם אחר ואני לא הרגשתי כלום?
זה חשוב לי לדעת כי זה מחליש אותי באמונה שגם שאני הייתי באיבוד הכרה אני לא הרגשתי שאני נמצא בעולם אחר שבו מסבירים לי למה אני נמצא בינתים בעולם האחר.

תשובה:

שלום רב,

ראשית, לא כל איבוד הכרה נחשב למוות קליני. ממצב של מוות קליני כמעט ולא חוזרים… למעבר לכך, אני לא יודע מה אנשים אחרים רואים או לא רואים. אתה יכול להיות רגוע שאתה כאחד האדם שבשעה במאבדים הכרה לא מרגישים כלום…

אבל תרשה לי לומר לך דבר נוסף, האמונה כשמה כן היא. "מאמינים". כלומר, הרעיון הוא להאמין במשהו שאתה לא רואה במוחש. אם אתה רואה ועדיין לא מאמין זה לא רק חומר באמונה, זה גובל בטיפשות.. כלומר, אם משהו לא מסתדר לך וכבר זה גורם לך חוסר באמונה, אתה חייב לחזק את האמונה אצלך באופן רציני שלא יהיה תלוי במה שאתה רואה במוחש.