קריאת העולה לתורה יחד עם הבעל קורא

שלום רב,
איך זה שאני רואה הרבה פעמים שמעלים לתורה אנשים שלא יודעים לקרוא עברית בכללץ הרי זה ספק ברכה לבטלה על פי הילקוט יוסף.

תשובה:

שלום רב

אין צורך שיבין את הקריאה, מספיק שידע למי מברכים, כמבואר בשו"ע סי' רפב סעי' ג לגבי קטן. אבל חובה שידע לקרוא בפיו בשקט יחד עם הקורא, ואם אינו יודע אין להעלותו לתורה. ראה שו"ת יביע אומר ח"ד סי' ח.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה על תשובתך ואם מעלים משיהו שלא יודע לקרוא בלחש עם בעל הקורא האם בברכות ברכה לבטלה או לא. והאם רצוי להעלות עוד כמה מוסיפים כדי שיש לפחות 7 עולים שיודעים לקרוא בלחש?

  2. אי אפשר לומר שהברכה לבטלה כיון שיש דעות שמועיל שומע כעונה גם בקריאה, אבל אין להעלות אדם כזה לתורה. אם אין ברירה שיעלה להוספה אחרי שבעה קרואים.