גזל בסרטים שהורדו מהאינטרנט

שלום כבוד הרב,
יש סרטים שנשים חרדיות עושות והם משקיעות על הסרטים האלו מאד, ומשום כך לפני שמקרינים את הסרטים האלו בדר"כ יש הזהרות מאוד חמורות מי שמעתיק/מצלם אפילו תמונה אחד/מקליט …וכ"ו וכתוב שזה גזל מאוד חמור ושהם מקפידים (כל זה בפתיח של סוג הסרטים האלו) אז שאלתי היא: חברה שלי יש לה בדיסק און קי כמה סרטים כאלו שנשים חרדיות עשו וגם על הסרטים האלו יש הרבה הזהרות בפתיח של הסרט. החברה שלי קבלה את זה מחברה שלה שהורידה את הסרטים האלו מאיזה אתר של דתיים באינטרנט. האם מותר לצפות בסרטים האלו (מכיון שהם כבר באינטרנט) או שזה עדיין גזל?

תשובה:

שלום רב,

העובדה שהסרטים פורסמו באינטרנט לא מתירה להעתיק אותם, כל עוד שהבעלים עדיין מוכרים או מקרינים אותם תמורת תשלום.

יש מקום להתיר להעתיק סרטים לצורך שימוש אישי וביתי, גם ללא רשות הבעלים, מאחר ולכאורה החוק מתיר זאת.

אם יוצר הסרט דורש תשלום עבור הציפייה בסרט בבית (וכפי שפורסם בעבר בעיתון מאחת מבעלי סרטים כאלו), לכאורה הצופה חייב לשלם כשליש עד חצי מחיר ממה שמשלמים עבור ציפייה בהקרנה ציבורית (ככל שעדיין מקרינים סרט זה).

מקורות:

לעניין העתקה לשימוש אישי וביתי עיין כאן.

לעניין חיוב תשלום עיין כאן.