האם מותר לחלל שבת על צער בעלי חיים?

שלום כבוד הרב שאלה
אם עכשיו ח"ו בעל חיים כמו חתול נפצע ומדובר בעניין שאם אני יחכה עד מוצאי שבת הוא יכול ח"ו למות האם מותר ביום שבת להתקשר לוטרינר או משהוא שיטפל בו?
והאם יש הלכות שדנות בנושא?

תשובה:

שלום רב,

חס ושלום אסור לחלל שבת בגלל זה. צער בעלי חיים אינו דוחה חילול שבת כמובן. יש דברים מסוימים שהתירו משום צער בעלי חיים, כגון לומר לגוי להאכיל את בהמתו באופן שכרוך באיסור דרבנן, כיון שהוא שבות דשבות לצורך צער בעלי חיים, ראה משנה ברורה סי' שכה ס"ק סד.