מכשיר טלפון של חברה נפל מהיד והמסך נשבר

שלום רב,

שאלתי בנושא ממונות,

חברה אמרה לי להחזיק לה את הפלאפון והחזקתי וכעבור כמה דקות הוא נפל לי מהיד והמסך נשבר. שאלתי: אם אני צריכה לשלם לה עלות תיקון מסך? יש לציין הטלפון היה בלי מגן שאילולי היה נמצא היה נמנע שבר.

תשובה:

שלום רב,

אם תיקון המסך הוא הוצאה סבירה (תלוי בעלות התיקון ביחס לשווי המכשיר), את חייבת לשלם עלות תיקון המסך.

הטענה שהטלפון היה בלי מגן לא פוטרת, מאחר והיית יכולה לראות שאין מגן ולהיזהר שלא ייפול.

מקורות:

הפלת מכשיר היא פשיעה בוודאות ואפילו שומר חינם חייב. לעניין תשלום עלות תיקון בדבר העומד לתיקון עיין ש"ך חו"מ סי' שפז.