העברת ספר דיגיטלי לאחר

קניתי ספר דיגיטלי.
המוכר כותב בתנאי הרכישה שאין להעביר את הקובץ הלאה לאחרים.
מישהו עכשיו מבקש ממני להלוות לו את הספר.
שאלתי האם מותר לי להלוות את הספר לאחר? דהיינו להעביר את הקובץ לאחר, ולמחוק את זה מהמחשב שלי, וכשהוא יסיים לקרוא – הוא יחזיר לי את זה למחשב וימחק אותו מהמחשב שלו?
במילים אחרות, האם דין ספר דיגיטלי שווה לספר רגיל או חמור ממנו?
האם התשובה שלילית, ואסור, שאלתי האם אני יכול להעניק אותו במתנה לאחר ולמחוק אותו ממחשבי?
ואולי בעצם, מותר לי בכלל להעביר את הקובץ לאחר, גם בלי למחוק אותו ממחשבי, ואין לתנאי תוקף?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

מסתבר שהמו"ל אינו מקפיד להעביר אותו לאחרים, אם שומרים על עותק אחד בלבד (אם לא ציין זאת במפורש), וכפי הסברא שציינת שלא להחמיר בספר דיגיטלי יותר מאשר בספר מודפס.

לגבי עצם הדרישה שלא להעביר, העתקה היא אחת הזכויות השמורות ליוצר ולפי דעת הגרי"ש אלישיב הרי זה אסור אף לפי ההלכה.

מקורות:

לעניין דעת הגרי"ש אלישיב עיין בספר משנת זכויות היוצר עמוד קטו והלאה.