בעל קורא ישראלי שקורא בחו"ל את הפרשה שכבר קרא בארץ ישראל

שלום רב,
האם בעל קורא מישראל שנמצא בחו"ל יכול לקרוא לקהל למרות שהוא קרא אותה פרשה שבוע לפני בישראל?
תודה רבה

תשובה:

אין כל בעיה גם לבעל קורא לקרוא את הפרשה של חו"ל. ממילא גם אם הוא כאחד המתפללים הוא צריך לקרוא או לשמוע את הפרשה שקוראים באותה שבת. העובדה שקוראים פרשה שהוא כבר שמע אותה בשבוע שלפני כן אינה פוטרת אותו מקריאת התטרה באותה השבת שהוא בחו"ל (וממילא קורא את הפרשה הנקראת שם – אא"כ יש לו מנין ישראלים נפרד). שהרי משה תיקן להם לישראל שיקראו כל שבת בתורה.