טיסה חזרה מחו"ל לארץ ביום טוב שני

שלום רב
אנחנו נוסעים לבקר את המשפחה בחגים בחו"ל,
וצריכים לחזור ביום השני של חג שמחת תורה (בישראל זה איסרו חג).
האם אפשרי לטוס חזרה לארץ ביום החג השני?

תשובה:

שלום רב

בן ארץ ישראל הנמצא בחג בחו”ל, חייב לנהוג כתושבי חו”ל לגבי עשיית מלאכה, ואסור לו לעשות מלאכה במקום שיש שם יהודים, ואפילו בביתו באין רואים אסור לו לעשות מלאכה, כך שהוא לא יוכל לעשות שם מלאכה באותו יום, ובכלל זאת אסור לו לעלות על רכב ועל מטוס.

במקרה נדיר מאוד, שהמלון במקום מרוחק מכל ישוב יהודי, וכל היהודים במקום הם רק מארץ ישראל, יש להקל, אבל דומני שזה כמעט לא מצוי, וזה לא המקרה שלך.

מקורות:

שו”ע או”ח סי’ תצו ס”ב, ובמשנ”ב סק”ט.