אונאה במחיר שכירות דירה

עד כמה אחוז מותר לבקש שכר דירה יותר מרגיל מראש, שלא יהא בזה איסור אונאה שמודיעין לשוכר שהוא יותר יקר בגלל סיבות שונות

תשובה:

שלום רב,

ראה סי' רכז סעי' כט שאין אונאה בקרקעות. (ומחלוקת על אונאה ביותר מחצי אם באופן הזה יש דין אונאה). אולם כתב שם רע"א בהגהותיו בשם הרמב"ן שאיסור אונאה יש גם בקרקעות. אבל באופן שאתה אופר בפירוש שאתה רוצה יותר מהמחיר מחמת סיבה זו או אחרת, אין שום בעיה משום אין זה אונאה – זה המחיר מחמת הסיבה. (אם הדירה היא דירתך היחידה ואתה משכיר אותה, לכאורה יש מקום גם לדון שזה כמו בעה"ב המוכר כלי תשמישו שאין בזה אונאה ראה שם סעי' כג).