תרכובת מזון לתינוק חלב נוכרי

כבוד הרב שלום רב.,
יש לי תינוק בן חודש שהרופאה חושבת שיש לו ריפלוקס כי הוא פולט כמעט את כל האוכל היא נתנה לי נוטרילון המכיל חלב נוכרי, האם זה בסדר?…
ניסתי אותו 4 ימים וב"ה אין כמעט פליטות.

האם זה בסדר לתת אותו לתינוק למרות שאנו לא נוהגים לאכול חלב נוכרי?..

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה. ידועה הוראתו של הגר"מ פיינשטין שמעיקר הדין ניתן להקל בשעת הצורך בחלב נכרי שבא ממפעלים שהרכיבים במוצרים שלהם מפוקחים, כיון שאין חשש שיערבו חלב בהמה טמאה, ולכן לצורך חולה או בסיטואציה שאת מתארת אין כל צורך להחמיר, אבל שהמזון יהיה כשר.

רפואה שלמה ורוב נחת!