הפלה במקרה שאני לא רוצה לחיות עם אבי הילד

שלום, אני גרושה ואם לשלושת ילדיי. הכרתי בחור עמו יצאתי במשך שנה וחצי. אני בהיריון ממנו. הוא מסתבר גבר אלים ואני שוקלת אם לשמור על ההריון או לאו. לא ארצה להמשיך עמו בקשר לאחר הבנתי את דפוס התנהגותו. השאלה אם ילד ממנו יפריע לי להמשך החיים.

תשובה:

שלום רב,

השיקולים אכן עניינים. אבל שכחת לשקול גם את השיקול המרכזי… האם מותר או אסור. הפלה בפרט לאחר ארבעים יום היא אסורה בהחלט. ורק לעיתים נדירות מאד מקילים להפיל כמו במקרה שנראה שהוא יגדל בעל מום משמעותי. אבל במקרה שתאלצי לגדל אותו לבדך, זו לא סיבה שיהיה מותר להפיל את העובר.

ילד ממנו לא יפריע לך בהמשך החיים אם תחליטי עם עצמך שמקסימום את מגדלת אותו לבד. הילד יהיה כשר לגמרי, ללא כל קשר לעובדה שלא הייתם נשואים. (אם האיש אינו פסול). גם להתחתן עם מישהו אחר תאלצי להמתין עד שהילד יהיה כבן שנתיים (לפעמים מקילים אם הוא בן שנה וחצי).