בס"ד
לכבוד הרב הגאון!
מיצוי מימי של שזיפים מיובשים (של אינדיאנן סאמר קוופרטיב – מיסטר פראון) שלא כתוב עליו כשר לפסח אך מצד שני ברכיבים שלו כתוב שזה 100% מיצוי מימי של מיץ שזיפים מיובשים, וכתוב שזה ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל. האם ניתן להשתמש בזה בפסח? תודה רבה.
תשובה:
שלום רב,
אי אפשר. ישנם שם עוד חומרים שלפי החוק לא צריך לכתוב
היכן אפשר להשיג שזיפים יבשים כשרים לפסח לא רק לפני פסח אלא גם עכשיו בחודש טבת?
יש חנויות שמשתמשים כל השנה בקמח תפוחי אדמה אבל אינני יודע אם ניתן לסמוך שזה ממש כשר לפסח, יש לשאול בועד הכשרות.
תודה על התשובה
אשמח למספר טל. אם יודע
או לחילופין לאיזה וועד הכשרות כבודו מתכוון ואנסה לברר?
אינני יודע מנין אתם בארץ, ברוב החנויות פיצוחים שברחוב מלכי ישראל בירושלים, המפוקחות על ידי ועד הכשרות של העדה החרדית, ההנחייה היא לא להשתמש בקמח חמץ כל השנה, אבל אינני בטוח במוצרים ארוכי טווח כמו פירות יבשים שבאים מכל מיני מקומות בעולם ומאוחסנים בכל מיני שלבים, האם ניתן לסמוך שנשמרה הקפדה, צריך לדעת טכנית מה הם עושים בענין זה. אין לי את הטלפון אבל סביר שבגוגל מיד מוצאים. בהצלחה
השאר תגובה