עובדת שמתפללת מנחה באמצע עבודה

האם מותר למזכירה בקופ"ח (בישוב קטן ומועט אנשים) להתפלל מנחה באמצע העבודה, כאשר יתכן שיבואו אנשים ויצטרכו להמתין כמה דקות. או לחילופין יתקשרו ולא יקבלו מענה. בד"כ אין אנשים בשעות אלו, אבל זה בהחלט קורה מידי פעם.
1. האם זה גזל מבעל הבית, או שלא מקפידים על זה, וזה חלק מהצרכים של העובדת? (לבקש רשות מבעל הבית זה לא בחשבון)
2. האם זה טרחת הציבור שממתין לי. וזה מצוה הבאה בעבירה.
יש לציין שאף פעם לא שמעתי שמישהו התלונן ע"כ.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם אין אפשרות להתפלל לפני העבודה או לאחריה, אין שום בעיה של גזל ולא טרחת הציבור להתפלל באמצע העבודה ואפשר להתפלל ללא חשש.

מקורות:

קופת החולים מתנהלת לפי החוק. לפי חוק שעות עבודה ומנוחה סעיף 20 מותר לעובד להתפלל תוך כדי העבודה. אמנם, לפי החוק לא מגיע לעובד שכר על שעת התפילה. אבל, במקרה זה שנחוצה נכוחות המזכירה במקום גם כשהיא מתפללת, מגיע לה שכר.