נכנס גשם לדירה שחודר את הריצוף של השכן העליון

ב' דיירים בבנין מגורים, רצפת מרפסת הדייר העליון היא תקרת חדר שינה של הדייר התחתון, בימות הגשמים יש רטיבות מים בקיר החדר התחתון. לאחר בדיקת מומחה הוברר שמקור הבעיה הוא בשטח הדייר העליון.
על מי לצשאת בהוצאות התיקון?
להדגיש, שאין זה כשל בבניה צאחר והבנין בן 20 שנה והרטיבות החלה רק לפני כחמש שנים.

תשובה:

שלום רב,

על אף שמן הדין על העליון וכל מי שגר מתחתיו( כולל בקומות התחתונות יותר) להשתתף בתיקון, היום המנהג הוא לחייב את העליון. ובמקומות שיש לומר שעל דעת מנהג זה משתתפים העליון צריך לתקן

ויש לציין שאם הבעיה באיטום של הקירות החיצוניים של הבית על ועד הבית לתקן.