הפיל והזיק טלפון סלולרי של חברו ע"י שהתקשר והפעיל את הרטט

ראובן התקשר בכונה לפלא של חברו שמעון כשהיה מונח בקצה הסטנדר, ע"מ שיפול הפלא ע"י הרטט של הצלצול. ונפל והוזק האם חייב בתשלום?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

בדיני שמיים הוא חייב בוודאות. לעניין אם חייב בדיני אדם עיין בקונטרס נזקי החיישנים ועיין בהסכמת הגר"מ שפרן שליט"א לקונטרס (כאן בעמוד 5) שדעתו שכל שהנזק נהיה מיד חייב בדיני אדם וכדין מזיק בידיים ולא משנה כמה פעולות אלקטרוניות מתבצעות בדרך לנזק.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יישר כח על מתן התשובה!

    ומה באשר לכך שבעל הפלא' הניח את מכשירו על רטט במקום שידע שיש אפשרות שאנשים התקשרו אליו ובלא"ה היו מזיקים את מכשירו.?

  2. אם אחד היה מתקשר בשוגג, בעל המכשיר אכן היה מפסיד. אבל, העובדה שהבעלים סיכנו את המכשיר שלהם, אינו הופך אותו להפקר וממילא אסור להזיק אותו.