בדיקות בהריון

שלום כבוד הרב!
אני בהריון שבוע 11 אני בשבוע הזה צריכה לעשות בדיקת עורפית ואחרי הבדיקה לעשות בדיקת דם עורפית האם אני יכולה לעשות תבדיקה הזו או לא
אשמח אם תענה לי על התשובה תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

אין כל טעם לעשות את הבדיקה הזו, מטרת הבדיקה היא לדעת אם מדובר בילד תסמונת דאון שאז אפשר חלילה וחס לעשות הפלה, ודבר זה אסור על פי הלכה. לכן הבדיקה מיותרת, ואדרבה, כיון שמצוי שהתשובה אינה חד משמעית והם סתם עושים לחץ מיותר וחסר טעם שמתברר ככלום, לא הייתי עושה את הבדיקה. חשוב לעשות מעקב הריון בדיקות דם סוכר אולטרה סאונד וסקירת מערכות, אבל הבדיקה הזו מיותרת.

בהצלחה רבה ולידה קלה!