החזר פיצוי לנותן מתנה

שלום רב
ברצוני לשאול אם מאן דהו הביא לנו מתנה, אמנם התגלה סוג של בעיתיות בדבר שקבלנו, ואם זה היה תלוי במקבל המתנה לא היה עושה דבר לבקש הנחה וכד', אך אני טרחתי ונכנסתי למו"מ והשגתי סכום של הנחה על הפגם [שאנחנו הסובלים מפגם זה] האם מותר לי לקחת את ההנחה לעצמי בלי לידע את נותן המתנה [היה לי עלויות הובלה מכפסי כד' וזה מכסה את ההוצאות] או שאני חייב לידע אותו וזה מגיע לו כהחזר חלק מהסכום.
האם במידה ומגיע לו ההחזר, האם מגיע לי חלק כשכר טירחה על מה שטרחתי.
במידה ורצוננו להודיע, האם אנחנו יכולים להודיע רק על חלק מסכום, או שיש בזה גניבת דעת [וכפוי טובה במתנת חבירו]
אני מוכרח לציין שיש בשאלה קצת חסרון בהכרת הטוב, כיון שהכל היה מתנה, אולם רצוני לדעת שורת הדין, וכן האם יש באמת ענין להדר.

תשובה:

שלום רב,

במקרה שנותן המתנה קנה בעצמו הכסף שהוחזר ודאי מגיע לו וחייבים להודיע לו על כך כיון שכוונת המוכר להחזיר את הכסף למי ששילם ויש כאן עוד בעיה שאם סופר למוכר שמקבל המתנה הוא שקנה אותה ובעקבות זאת החזיר כסף למקבל יש פה גזל  מהמוכר כי הרי הנותן לא דרש ממנו כלום