הנחה משמעותית בבית מלון הניתנת על ידי ממונה

שלום רב,
אני מתארח מדי פעם לארוחה משפחתית בבית מלון יוקרתי לארוחת בוקר. אינני מתארח במלון אלא משלם על הארוחה לפי מספר משתתפים. האחראי על חדר האוכל (ככה הוא מציג את עצמו אך יתכן שהוא סגן האחראי, אך בכל אופן בכיר במקום) אינו יהודי, והוא התחיל לעשות לי הנחות משמעותיות בתשלום, (אי גבייה על ילדים וכו') תוך הסבר שבסמכותו להעניק הנחות לאורחים קבועים. לדעתי ההנחות שהוא עושה הוא עקב רצונו לקבל ממני טיפ גדול. שאלתי היא האם אכן מותר לי לקבל הנחה זו, או שאני צריך כעת להשלים לבית המלון את התשלום לפי ההנחה שנעשתה לי. וכן אשאל לגבי העתיד, אם בהנחה שיש לו סמכות כלשהיא, עד כמה ההנחה היא בגדר סבירה, שמותר לקבלה.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

קשה לי לשער מתי ההנחה היא סבירה ובסמכותו ומתי לא. ברור שיש עניין למלון לעודד לקוחות קבועים ומאידך הנחה גדולה מדי יכולה להיות לא כדאית למלון או לא בסמכות הממונה. אם נראה לך שמדובר בהנחה לא סבירה, רצוי שתיצור קשר עם ההנהלה.
לגבי העתיד, הייתי מציע שלא תגדיל את הטיפ, ואולי גם לרדת קצת, ואם ההנחות ממשיכות תדע שמדובר בשיקול ענייני לטובת המלון ולא כדי להגדיל את הטיפ.