ניתן להמיר קובץ Pdf המכיל שמות קודש לטקסט?

שלום וברכה כבוד הרב

האם מותר להמיר קובץ PDF לקובץ טקסט רגיל במקרה שיש בקובץ PDF שמות קודש?
אני לא מבין איך הפעולה מתבצעת בדיוק
והאם אפשר להעתיק קטעים עם שמות קודש ממקום למקום?
תודה רבה כבוד הרב ולילה טוב בעזרת ה'

תשובה:

שלום רב

על עצם הנושא של מחיקת השם כאשר הוא כתוב לפניך במחשב הדין כך, קובץ שיש בו שם השם והוא אינו פתוח לפניך כרגע מותר למחוק ללא חשש, ואם הוא פתוח לפניך כמו במקרה של השאלה ומוזכר בו שם ה' יש שהחמירו בכך ורבים נוהגים להקל גם בזה, ויש על מי לסמוך.

מקורות:

ראה כאן. וע"ע ספר גנזי הקודש פרק ד סעיף כב ובמילואים שם סי' ז. וראה שם בהערה לט שיש שהתירו לכבות את המחשב כאשר שם ה' כתוב על המסך, הואיל והוא עדיין שמור בזכרון המחשב, ויש שהתירו רק להזיזו ממקום למקום. והמיקל בכל זה יש לו על מי לסמוך.