גילוח בתשעת הימים לתימנים

שלום כבוד הרב,

האם מותר לתימנים להתגלח השבוע? היום/מחר?

תשובה:

שלום רב

בשולחן ערוך המקוצר להרב רצאבי הביא שהמנהג היה להשתדל להחמיר בכל שלושת השבועות שלא להסתפר, אולם שורת הדין לאסור רק בשבוע שחל בו תשעה באב, כלומר השבוע מותר להסתפר בשעת צורך גדול. [שכן דעת השו"ע לעיקר שהשנה אין שבוע שחל בו תשעה באב, ושלא כדעת המגן אברהם, ראה בדבריו בסי' תקנד].

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לק"י
    בעריכת שלחן לרב שלמה קרח שליט"א הביא בשם זקינוהרב עמרם קרח שכתב בסערת תימן שנהגו כעיקר הדין שכתוב בשו"ע. יוצא שיש שנהגו משבעה עשר בתמוז ויש שנהגו כעיקר הדין.