בר מצוה בבין המצרים

שלום רב,
הבן שלי נולד בכ' תמוז ועוד מעט יהיה בן 12.
רציתי לשאול לגבי בר המצווה שלו בעוד שנה.
אני יודע שחגיגת בר מצווה באותו יום נחשבת סעודת מצווה, שאפשר לשמוח בה וכו.
האם מותר לעשות בר מצוה עם תזמורת או זמר ועם שמחה כבכל השנה, כולל משחקים שמחים ודברי צחוק וכו', כמובן בצירוף לאוירה דתית ורוחנית ושבח והודאה לה'?
האם זה רק בדיעבד וצריך להמעיט בכל זאת בשמחה או להקדים את השמחה לפני תחילת שלושת השבועות?
האם בשבת של עליית התורה צריך לנהוג במשהו שונה בגלל שלושת השבועות?
תודה רבה
שבת שלום
תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה לערוך מסיבת בר מצוה בלילה זה באכילת בשר וכו'. לגבי מוזיקה נחלקו הדעות: יש שהקילו בסעודות מצוה בשלושת השבועות לנגן בכלי נגינה, ראה שיירי כנה"ג סי' תקנא ס"ק לג ושו"ת חיים שאל ח"א סי' כא, וע"ע כף החיים שם ס"ק מ, ובר מצוה בזמנה היא סעודת מצוה, ויש שאסרו זאת, ראה מועדים וזמנים ח"ח סי' שלח. ולכן המיקל בזה יש לו על מי לסמוך, בודאי במוזיקה ווקאלית. אבל תזמורת ובדחנים כרגיל לא ראוי בכלל, עדיף לדחות לאחרי תשעה באב.

בשבת עלייה לתורה הכל כרגיל. נצפה לישועת ה', ובעז"ה הימים האלו יהפכו לנו לששון ולשמחה!

מזל טוב!

הצטרף לדיון

תגובה 1