חלוקת הוצאות בבית משותף

שלום,

מה דעת הרב להלכה בעניין הוצאות תחזוקה של בית משותף (בניין מגורים)?
האם חלוקת ההוצאות היא שווה בשווה בין הדיירים?

בלשון החוק נכתב :
"בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחויבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, לפי יחס שטח רצפת דירתו לשטח רצפה של כל הדירות בבית המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור השתתפות אחר".

יש לציין שמדובר בבניין שאין בו תקנון או ועד בית מסודר.

שאלה נוספת, מה לגבי מי שחילק את דירתו או הרחיב את דירתו ומשכיר את יחידת הדיור, האם עליו לשאת בהוצאות כפול כמו 2 דיירים או שמה שקובע זה מספר הדירות הרשמיות?
בפרט במקרה של החלפת צנרת כללית בבניין, ההחלפה מתבצעת עד השעון הפרטי של כל אחד, האם זה רלוונטי מה קורה לאחר השעון הפרטי (משמש ליחידה נוספת) או שזה לא רלוונטי?

תודה רבה

תשובה:

עיין כאן.