איך עושים שילוח הקן?

בביתי על אדן החלון גילינו יונה שדוגרת על ביצים. כיצד ננהג הלכה למעשה. מצוות שילוח הקן. שמעתי שצריך להפקיר וכו'.

תשובה:

שלום רב

לכתחילה עדיף היה אם היית מפקיר את המקום לפני הטלת הביצים, כרגע אין לכך כבר משמעות, העיקר שלא תרצו לזכות בהם, שישארו הפקר [למרות שמצוה זו תקיימת דוקא במופקר, מעיקר הדין יש לסמוך שהבית אינו זוכה לכם בביצים כיון שאנשים היום לא מעונינים בכך]. אולם חשוב לדעת, שמצוה זו מתקיימת רק בערב כשהנקבה דוגרת ולא בשעות היום כשהזכר הוא שדוגר.  וראה עוד במאגר השו"ת כאן באתר – יורה דעה, שילוח הקן – פרטים רבים באופן קיומה של מצוה זו ודיניה.

תזכו למצוות!