כתיבת שם המקום בית אל – האם חייב גניזה?

שלום לכבוד הרב שליט"א,
יש לי מודעה של הרצאה שבה רשום את שם של בית הכנסת בית אל האם מודעה זו צריכה ללכת לגניזה או אני יכול לזרוק אותה לפח.
תודה

תשובה:

שלום רב.

בכללות, שמות אנשים ומקומות שיש בצירופם כעין שמות קודש אין בהם קדושה כלל ולא צריך לכתוב בהם קו מפריד אלא שיש שמהדרים בזה. לענין השם בית אל יש צידדו להחמיר משום שכשהוא נכתב בתורה לחלק מהפוסקים הוא שם קודש, אולם מנהג העולם להקל גם בזה. במקרה של שם בית כנסת הייתי מחמיר יותר, כיון שבחירת שם זה היתה מן הסתם כדי להגדירו כבית ה'.

מקורות:

ראה בהרחבה בס' קודש לה' פרק יט.