דיירים שמסרבים לשלם וועד בית

בבניין המגורים שלנו ישנם מספר משפחות אשר אינם משלמות את ועד הבית, ויש 2 משפחות שלא משלמות כבר מספר שנים.
השאלה הראשונה היא לגבי התשלום כעת האם ניתן לתבוע את התשלום בבית דין?
אם במקרה והמשפחות אינם משלמות גם לאחר פסיקת בית הדין הרבני האם ניתן לתבוע את הכסף דרך בית משפט?
מה לגבי תשלום למפרע? האם נכון לתבוע אותו גם כן?
האם ניתן לרשום בלוח המודעות כי משפחות אלו אינם משלמות את ועד הבית או לפחות לאיים בכך שזה מה שנעשה על מנת ליצור הרתעה מסוימת.
סליחה על מבול השאלות.
תודה

תשובה:

שלום רב,

רצוי לתבוע את הסרבנים לבית דין, כמה שיותר מוקדם. משום שזה כמו מחלה מדבקת, ששכנים אחרים חושבים למה הם צריכים לממן אחרים וגם הם מפסיקים לשלם. יש לתבוע גם את חובות העבר. במקרה שבית דין פוסק והדייר אינו מקיים, ניתן לאשר את פסק הדין בבית משפט המחוזי ולגבות באמצעות לשכת הוצאה לפועל.

כאשר יש אפשרות לתבוע בבית דין, אין להשתמש בצורה של פרסום בלוח המודעות, שבוודאי יגרום למחלוקת. אין איסור לתת את רשימת ההכנסות של המשלמים לכל הדיירים ואף חובה לעשות כן, אבל כאשר תולים בלוח מודעות, גם אורחים וילדים רואים ויש בכך איסור לשון הרע.