משכיר שמסרב לשלם עבור צביעת חדר המדרגות

שלום
ברקע כדלהלן : בניין מגורים משותף ללא ועד בית.
היות וחלק מהשוכרים בני תורה נזקקים עד מאוד נעשה מאמץ לא לגבות כספים וגם את ניקיון המבנה עושים הדיירים עצמם בתורנות.
לאחר שנים רבות מאוד שכרנו צבעי לצביעת חדר המדרגות המשותף – לא לפני שבעלי הבתים היינו המשכירים התחייבו לשלם את חלקם בשווה מלבד משכיר אחד שהיה מוכן לשלם רק חצי. לטענתו הוא לא צריך לשלם כלל אלא הדייר המתגורר בפועל (השוכר) אמור לשלם לועד הבית תשלומים שותפים כחוק ומכספים אלו יש לשלם לצבעי!
לדבריו זה שלא נגבו כספים זה לא בעיה שלו היות והוא לא התגורר מעולם בבניין ולא היה מודע למתרחש ואת החצי הוא משלם לפנים משורת הדין!
בפועל שילמתי את החצי החסר על מנת שלא להלין שכר שכיר. ממי עלי לגבות סכום זה ?
הדייר שמתגורר בדירת הסרבן הוא דייר חדש ולדבריו שאל דיין והדיין אמר לו שהוא לא צריך לשלם את החצי אלא מקסימום לשלם דמי ועד בית לכשיגבו.
גם אם יתחילו לגבות כספים לועד בית לא ברור לי האם ניתן לקחת מכספים אלו עבור הצביעה שהרי כל בעלי הבתים שילמו כבר את חלקם היחסי ולכאורה נכנסו תחת השוכרים
אודה לכם אם תאירו עייני כיצד לנהוג

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

מאחר ומדובר בגביה חד פעמית, המשכיר – בעל הדירה – חייב לשלם את מלוא חלקו בצביעה.

גם בגביה השוטפת המוטלת על השוכר, אם השוכר מסרב לשלם, המשכיר חייב לשלם ועליו לחזור לתבוע את השוכר.

מקורות:

תשלומים שוטפים נהוג שהשוכר משלם, אבל צביעה שמיועדת עבור תקופה ארוכה וגובים תשלום חד-פעמי, המשכיר משלם.

גם במקרה שוועד הבית מעלה את התשלום החודשי כדי לממן הוצאות חד-פעמיות, ייתכן שהתופסת חלה על המשכיר, עיין עלון המשפט גליון 42 עמוד 6 תשובה יא וגליון 44 עמוד 6 תשובה יא.

במקרה זה שמדובר בגבייה מיוחדת החיוב מוטל על המשכיר (אם אין הוראה מפורשת אחרת בחוזה השכירות). המשכיר אינו צודק בטענתו שאם הייתה גבייה שוטפת לא היה צורך בגבייה מיוחדת, משום שברוב הבניינים שיש גבייה שוטפת יש צורך בגבייה מיוחדת לצורך צביעה.

לעניין שוכר שהשאיר חובות עיין כאן.