צעצוע משמיע קול בשבת

שלום לרבנים רציתי להבין מובן הדבר שאסור למחות כפים שמא יתקן שיר אבל עם צעצוע מנגן במנגינה מסוימת במכני למה מותר הרי סופו של דבר יש פו ניגון מסוים ויש מקום ליגזור שמא יתקן כלי שיר ועוד מה הרעיון במכני שמותר? תודה מראש!

תשובה:

שלום רב

גם צעצוע הממונע על ידי קפיץ מכני, אם הוא משמיע קול אסור לשחק בו בשבת.

מקורות:

שמירת שבת כהלכתה מהדורה חדשה פרק טז סעיף יד.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא מדוייק מחילה מכבודו.
    לבני ספרד לפחות,רק אם נועד להשמעת קול אסור,אבל למשל מכונית על קפיץ מותרת,ורעש כיווץ הקפיץ או רעש הנסיעה של המכונית אינו אסור כיוון שהמכונית לא נועדה להשמיע קול.
    בשונה מהשואל שדיבר במכשיר מכני מנגן שנועד להשמיע קול שודאי אסור גם לבני ספרד.

  2. ברור שלזו היתה כוונתי וכמו שכתב השואל רעש של מתיחת קפיץ אינו כלום.
    עצם הנושא של מתיחת הקפיץ במה הוא שונה ממתיחת שעון שדיברו בו הפוסקים משום מתקן מנאט ראה ששכ פרק טז סעי' יד בהערה וראה שם שרק כתב שלא למחות בקטנים ונראה שלא ניחא לו כל כך להתיר לגדולים.

  3. אגב אם כבר דיברנו בנושא, הילדה שלנו שיחקה בשבת במשחק שקיבלה בתהילים של שבת כפרס על ההשתתפות, זהו משחק של שני שרוכים הקשורים בקצה אחד,ובקצה כל שרוך יש כדור פלסטיק קשיח שנראה כמו גולה גדולה, והילדה אוחזת בקצה השרוך ומניעה אותו וה גורם לשתי הגולות הגדולות לנקוש זו בזו,וזה עושה רעש של הקשה.
    האם נאמר שאסור לשחק בזה בשבת, מצד אחד זה משמיע קולות נקישה,אבל מצד שני זה לא נועד להשמעת קול..