אזכרה באסרו חג

לרב שלום
ברצוני לשאול שאלה אימי נפטרה 14/5/13 ה בסיון תשעג
יום הקבורה ז בסיון תשעג- 16/5/13, יום האזכרה יוצא ז בסיון
5/6/14 שזה אסרו חג השבועות
האם אפשר לערוך אזכרה+סעודת מצווה ב-ז בסיון יום ה ה 5/6/14..

תשובה:

שלום רב,

אני מבין שהשאלה היא בארץ, (שלא עושים יום טוב שני).

אין כל בעיה לערוך אזכרה עם סעודת מצווה באסרו חג של שבועות. אולם, לעצם הענין תאריך האזכרה הוא לפי יום הפטירה ולא לפי יום הקבורה, אלא אם כן עברו ביניהם שלושה ימים.

בשורות טובות

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אימי נפטרה בה' בסיון תשע"א האם זה נכון לערוך את האזכרה בד' בסיון בערב ולמחרת לעלות לבית העלמין? האם אין אלה ימי הגבלה- לפני שבועות?
    מתי מותר?
    מחכה לתשובה בדחיפות
    תודה
    אסתי

  2. את יכולה לעשות את האזכרה כפי שכתבת, ולעלות לקבר למחרת, אבל בבוקר. מאחר שזה כבר ערב חג ולא עולים לקבר לאחר חצות.