ניקוי נעליים בשבת

שלום,
יש לי זוג נעליים יחיד ושכחתי לנקות אותם לפני שבת, האם אפשר לנקות אותם עם טישו עם קצת מים וסבון נוזלי או עדיף ללכת איתן מלוכלכות לבית הכנסת ?
תודה

תשובה:

לשרות את הנעל במים מותר, אולם, לשפשף עם טישו אסור. כמו כן, אין לשרות במים עם חומר ניקוי כמו סבון. [במקרה שיש על הנעליים בוץ יבש, אסור לפררו גם ללא מים משום איסור טוחן]

מקורות:

ראה שו"ע סי' שב סעי' ט. על האיסור לשרות במים עם מי סבון, ראה ס' ארחות שבת ח"א פרק יג הערה ס בשם הגר"נ קרליץ.

בהצלחה.