להתארח אצל קרובי משפחה שאינם מקפידים על כשרות ראויה

בס"ד

שאלה

שלום רב
האם מותר לאכול אצל קרובת משפחה שמשתדלת לשמור על כשרות, אמנם לא תמיד מהודרת אבל כשרה. אלה שהכלים שלה לא טבולים.
האם מותר לאכול אצלה כאשר אני יודעת שהמוצרים פרווה וכשרים למהדרין כדי לא לצער אותה?

תשובה:

קשה מאוד לענות על שאלה כזו, באופן פרקטי, בבית שהכשרות נשמרת בו באופן כזה עלולים להווצר מכשולים רבים, עירבוב בין כלי בשר וחלב, הכשרת בשר באופן שאינו ראוי [צליית כבד וכדומה], מוצרים רבים שלא נותנים את הדעת על הצורך בהכשר ראוי עבורם, ועוד רבות. לכתחילה הייתי מנסה לאכול בבית כזה רק מאכלים שאין לגביהם כל חשש, כמו דברים קנויים באריזתם או שאר דברים שכשרותם ברורה לי.

לגבי השימוש בכלים שאינם טבולים, רבים מהפוסקים מתירים זאת לאורח, הרחבה בדין זה ראה כאן.

בהצלחה.