סיגריות בפסח

כבוד הרב,
ראיתי שאפשרי טבק..השאלה שלי אם אין חשש בניירות גלגול…אין ספק שיהיה בהם אמילן או משהו?

תשובה:

מועדים לשמחה

אינני יודע מי המציא שהיכן שכתוב עמילן פרושו חמץ. כאן בארץ אין שום מפעל שמיצר נייר עם קמח. לא נייר חדרה. לא סנו. ולא נייר שגיב בכולם משתמשים בקמח תפוחי אדמה. או בקמח טפיוקה. שזה גם מתפוחי אדמה. וסתם הערה בקשר לשאלתך. נותני הכשרות נותנים את לבם נשמתם כדי להוציא מתחת ידם דברים מתוקנים. וכי יעלה על דעתך שמה שחששת הם לא חששו? וכי הם לא בדקו את הנייר? את הדבק? או את כל חומרי הגלם? הבדיקות נעשו במשך תקופה ארוכה מאוד.

הרב יוסף זריצקי