חובת ירידה למקלט בזמן אזעקה

כידוע המצב הביטחוני לא טוב. שאלתי היא אם מבחינה הלכתית אני מחויב כשישי אזעקה האם חייב לרדת למקלט
ומה הדין אם אני מאמצע לימוד או כולל שלם באמצע לימוד או ציבור באמצע תפילה

תשובה:

שלום רב.

חובה גמורה היא לרדת למקלט בזמן אזעקה ועל זה אמרה תורה 'ונשמרתם מאוד לנפשותיכם', דין זה הוא אף אם אדם נמצא באמצע לימוד או תפילה. אך אם יש אפשרות עליו להמשיך את התפילה במקלט או במרחב המוגן שהולך אליו.