השתתפות אבל בהכנסת ספר תורה

אני מתכנן להכניס ספר תורה בע"ה בעוד חודש ימים .סיום כתיבת ספר התורה יעשה בביתי ולאחר מכן יוכנס ספר התורה לבית הכנסת.בעלה של גיסתי נמצא בשנת אבל על אביו. השאלה האם הוא יכול להשתתף בסיום ספר התורה אם תיהיה מוזיקה בבית? איזה פתרון אפשרי על מנת שהוא כן ישתתף בסיום כתיבת ספר התורה.

תשובה:

שלום וברכה

אסור לאבל להשתתף בהכנסת ספר תורה, אלא אם כן הוא עצמו מכניס את הספר, וכן במקרה שבנו או אביו מכניסים אפשר להקל.

מקורות

עיין בספר נטעי גבריאל חלק ב' עמוד רל"ה.