איסור שמיעת מוזיקה בבין המצרים

האם האיסור לשמוע מוזיקה בימי בין המצרים הוא הלכתי או מנהג ?

תשובה:

איסור שמיעת מוזיקה כל השנה מעיקר הדין אסורה, ובדורות האחרונים הקילו בזה, אולם בימי בין המצרים יש יותר להחמיר בזה. והאיסור בזה הוא איסור הלכתי הנובע ממנהג.

מקורות:

עי' שו"ת אגרות משה (או"ח ח"א סי' קסו, ח"ג סי' פז, ח"ד סי' כא) ושו"ת ציץ אליעזר (חט"ו סי' לג, וע"ש ובאג"מ שאפילו המוקלט משירה בפה יש לאסור בימי בין המצרים וכ"ש במוזיקה של כלי זמר אפילו שקטה) ושו"ת יחוה דעת (ח"ו סי' לד)