בן לספק גר לענין אכילת קטניות

אבא שלי עבר גיור לחומרא כי סבתי היתה אוקראינית גוייה (אביה היה יהודי) ועברה גיור מפוקפק, אמא שלי לעומת זאת עירקית מיוחסת. האם אני חייב להקפיד על קטניות? (הורי התגרשו לא מזמן ואני חי עם אימי)

תשובה:

שלום רב

אינני יודע מה הסיבה לגיור לחומרא שאביך עבר. ויתכן שכשמו כן הוא "לחומרא" ויש סיכוי שהגיור של סבתך תקף, א"כ ודאי עליך לנהוג כמנהג אביך שעליו לנהוג כמנהג אביו. (מהשאלה אני מבין כי לא היה מהנוהגים לאכול קטניות).

אולם אם הגיור של סבתך לא חל, ודאי יכול אתה לנהוג כפי שאתה רוצה, שהרי גר אין לו מנהג אבותיו.

וככלל, לא כתבת מה אתה נוהג, ומה אביך נוהג בשאר המנהגים תפילה, תפילין, וכד' אם אתה נוהג כמנהג האשכנזים מדוע תנהג אחרת לענין קטניות, ואם אתה נוהג כמנהג הספרדים, מדוע לשנות מנהג זה לענין קטניות.

הרבה הצלחה