אשת שמואל הנביא

איך קראו לאשת שמואל הנביא?????

תשובה

שלום וברכה

לא מצאתי תשובה לכך.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. עיין בחומת אנך תהלים (פרק נו)

    למנצח על יונת אלם וכו'. רז"ל פ"ק דסוטה דף יו"ד דרשו פסוק זה על תמר כששלחה הסימנים ליהודה והסט"א רחק הסימנים ובא גבריאל וקרבן וכשנתרחקו הסימנים נעשית כיונה אלמת לדוד מכתם שיצא ממנה דוד וכו' ע"ש ומעין דוגמא אפשר לפרש על אמו של דוד הע"ה דאמרו רז"ל דישי תבע שפחתו והיתה כונתו לטהר זרעו מאיסור מואבית והשפחה אמרה לגברת לכי נא והשתנית מזרחי"ת צפוני"ת ונתעברה מדוד הע"ה וכשניכר שהיתה הרה קמו בניה ויאסרו"ה שהיא הרה לזנונים כי בעלה אמר דזה שנים פירש ממנה והיו רוצים להרגה. ואביהם ישי פייסם להניח לולד לעבד ולא יוציאו פגם עליהם ואשת ישי לא רצתה להלבין לבעלה ולא למסור שפחתה וסבלה מרורות ודוד היה בזוי ומאוס עד שבא שמואל הנביא בדבר ה' וגלה לסודו ומשחו למלך זהו תורף דבריהם ז"ל וז"ש למנצח שהאמת נצח ובראשונה היה נטמן עד עת בא שמואל הנביא על יונת אלם אמו של דוד הע"ה שהיא כיונה שאינה מחלפת בן זוגה וחשדוה והיא כאלמת ובניה ובעלה נעשו רחוקים והיו לה לאויבים לדוד מכתם שנולד מהול וזכה לכתר מלכות וזה גרמה אמו שטהרה רעיוניה מאד וכיונה לש"ש בתכלית היושר והצדק ולכך לא היה בן תמורה אף על גב שישי חשב שהיא השפחה וכמ"ש אני בעניי בדרושים מחד מרבוואתא קמאי וז"ש למנצח שנצח האמת על יונת היא אמו של דוד האחת צנוע"ה ואת הכבוד"ה כיונת אלם שנאלמה רחוקים בעלה ובניה. והיא ביושר כונתה וצדקתה היה לדוד מכתם שזכה למלכות וזה רמז דוד הע"ה באחוז אותו פלשתים בגת להזכיר צדקת אביו ישי שמת בעטיו של נחש ואמו היא נפלאת בכונתה וצדקתה ובזכותם יצילהו ה'. חנני אלהים אפי' מדת הדין בזכות הלא אב אחד ואם למקר"א. יום אירא אני אליך אבטח שתעשה בזכות אב ואם. וחתימה מעין פתיחה אמר כי חלצת נפשי ממות שלא יהרגוני אחי שהיו רוצים להרגני עם אמי. ואח"כ הייתי בזוי וז"ש את רגלי מדחי להתהלך לפני אלהים שמשח אותי שמואל למלך. וכונת דוד המלך ע"ה שמזכיר הנסים והנפלאות הקודמות ומודה עליהן ולזה הקדוש ברוך הוא עושה לו נס ומצילו כמ"ש רז"ל בשוחר טוב. ע"כ…

    החידוש של על המילים הנ"ל: "עד עת בא שמואל הנביא על יונת אלם אמו של דוד הע"ה שהיא כיונה שאינה מחלפת בן זוגה וחשדוה והיא כאלמת ובניה ובעלה נעשו רחוקים והיו לה לאויבים".

    יכול להיות שישי אביו של דוד המלך התגרש מיונת אלם אמו של דוד (משום שחשדו בה שהרה לזנונים) ושמואל התחתן איתה… והראה לכולם שהיא אישה שלא בגדה כלל…