שטר תנאים ששכחו לכתוב בו זמן והעדים אינם נמצאים

הייתי אצל מסיבת תנאים ובעת קריאת התנאים ראו ששכחו לכתוב את היום שחתמו והעדים לא היו שם מה צריכים לעשות באופן כזה?

תשובה:

שלום רב,

באופן כללי אין צורך בזמן בשטר רק כדי לגבות מנכסים משועבדים, דבר שלא נהוג בזמנינו.

אם בכל מקרה רוצים שיהיה זמן, ניתן להחתים בשוליים שני עדים אחרים שיעידו שראו את השטר חתום ביום פלוני.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' מג סעיף א ועיין שם בש"ך סק"ב. יש להדגיש שהחתמת עדים צריכה להיות מדעת המתחייבים – המחותנים והערבים.