סחורה בימי השבעה של חמיו

1 האם חתן שחמיו נפטר אסור במלאכה כגון סגירת עסקה שהתחיל בה
2 באם אסור מה הדין באופן שלאחר השבעה יכול להיות דבר האבוד כיוון שהעסקה כבר לא אקטואלית מסיבות שונות

תשובה:

חתן שנפטר חמיו, אינו נאסר במלאכה, ומשום כך אינו צריך לסגור את עסקיו, ומותר להמשיך במשא ומתן ולסגור עסקאות וכדו' כרגיל.

מקורות:

אין איסור מלאכה חל אלא על האבל עצמו, וכמבואר בשו"ע (יו"ד סי' שפ ס"ב) והטעם כדי שלא יסיח דעתו מהאבילות, ומשום כך חתן שחמיו נפטר הרי לא חלים עליו כלל דיני אבילות ולכן אין שום איסור בעשית מלאכה