שלום בית

שלום רב ברצוני לשאול שאלה שמאוד מטרידה אותי אני ובעלי לא מסתדרים רבים המון אני מצדי לעזוב אותו והוא לא מוכן יש לנו ילד בן חודשיים ובערך מאז שהילד נולד אנחנו רבים יותר וזה מגיע לשיאים אנחנו מסורתיים שומרים שבת אז מה לא בסדר אצלנו ולמה מגיע לי לסבול בעולם הזה

תשובה

שלום לך.

אני מבין שהנכם מתמודדים עם תקופה לא קלה במערכת הנישואים שלכם. דעו לכם כי משבר בזוגיות אחרי לידת הילד הראשון הוא לא דבר נדיר.

אך מניסוח השאלה נראה שאת חושבת ומרגישה כי מי ששומרת שבת וחיה חיים על פי הדת, מובטח לה כביכול חיים של אושר ואור ללא סבל.

לצערי אין פני הדברים כך, אלא כל אדם יש לו את התיקון של שורש נשמתו ולפי זה רמת הסבל שהוא סובל כאן בעולם הזה.

בנושא הזוגי, אני ממליץ לכם מאד לא להזניח את הנושא, כי ככל שעובר הזמן רק צוברים עוד כעסים ומשקעים נוספים נוצרים בין בני הזוג.

גשו יחד כשני אנשים בוגרים לטיפול זוגי, ובעזרת ה' עוד תראו הרבה שנים יפות ומאושרות.

בברכה

הרב יהודה ליב אוירבך

מנהל ואחראי המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב",

מפקח ארצי במרכזי הטיפול של "מרכז החינוך"

טל. 02,6587003

נייד. 052,7643333

פקס. 02,6587006