בר מצוה בשלושת השבועות

נער שיום כניסתו למצוות חל בשלושת השבועות. האם אפשר לחגוג לו באירוע עם מוסיקה? האם ניתן לדחות את האירוע לאחר ט' באב? או להקדים ללפני יז' בתמוז? האם אפשר לעשות סעודת מצווה בו ביום?

תשובה:

ביום הבר מצוה יש לערוך סעודה עם עשרה מוזמנים לפחות, וללא מוזיקה. [יום הבר מצוה מתחיל בליל הבר מצוה]
אם רוצים לעשות חגיגה דווקא עם מוזיקה, יש לעשות זאת לאחר שלשת השבועות, ולשלב בה גם דברי תורה, או עריכת סיום מסכת וכד'. כדי שתהיה הסעודה סעודת מצוה ממש.

מקורות:

עי' שו"ע סי' תקנא ובמג"א שם שנהגו שלא לעשות ריקודין ומחולות בג' השבועות, ואפילו מהספרדים שנהגו לערוך נישואין בג' שבועות ועם ריקודים הוא מחמת גודל חובת שמחת חתן וכלה, אולם בר מצוה אין חיוב לעשות בריקודים ולכן אין להקל בזה בג' השבועות, ועדיף לעשות זאת לאחר יום הבר מצוה עם אמירת דברי תורה וכמבואר במג"א לגבי סעודת חתן וכלה ע"ה.