מניעה על ידי עיקור

בעיתנו היא: מניעת הריון וזרע לבטלה,אנו משתמשים בקונדום והבנתי שזה אסור…האם מותר לחסום את צינורית
הזרע ע"י ניתוח פשוט וכך להימנע מהבעיה הנ"ל? אני בן :50 וכבר אני וזוגתי לא מעונינים בהריון.
בתודה-מראש
(כמו כן ניתן לשחרר את החסימה בעתיד ע"י ניתוח פשוט).

תשובה:

כפי שידוע לי, זה לא ברור שיהיה אפשרות להחזיר את המצב לקדמותו, ובמקרה זה הדבר חמור מאד, אף אם יהיה אפשרות להחזיר את הדבר לקדמותו, עדיין הדבר אסור משום "עיקור זמני", לכן העצה הטובה ביותר [בלי להיכנס לעצם היתר המניעה] היא לקיחת גלולות או התקן תוך רחמי.